Over deze site

Deze site is begonnen als een samenvoeging van al eerder gepubliceerde blogs en artikelen rond het thema data-integratie en interoperabiliteit. Een deel van de content op deze site kun je dus ook op andere sites tegenkomen, zoals Computable.nl en Informatie.nl.

Hier geplaatste teksten zijn persoonlijke meningen van elke auteur. Die meningen worden niet noodzakelijkerwijze gedeeld door andere auteurs of partijen die mogelijk genoemd worden op deze site. Er is dus geen consistente boodschap. Behalve misschien dat het thema (een nieuwe kijk op gegevensuitwisseling) nuttig is om over het voetlicht te brengen.

Daarom biedt deze site ook een kapstok voor discussie en voor aanvullende informatie via reacties van lezers of nieuwe auteurs die zich aanmelden. Op eigen titel, of namens een (commerciële) organisatie, bijvoorbeeld om relevante tooling of dienstverlening in de etalage te zetten. Alle zinvolle input wordt geplaatst; selectie kan plaatsvinden om scope en karakter van de site te borgen.

 

Over Joep Creusen

Ik ben Joep Creusen, initiator van deze site.

Direct na mijn studie Elektrotechniek ben ik begonnen in de bedrijfsautomatisering en ik werk nu als IT-architect. Mijn speciale interesse ligt op het gebied van proces- en data-integratie, interoperabiliteit en governance van IT. Het semantic web leerde ik kennen in de tijd dat ik voor Ordina werkte.

Sindsdien houdt het onderwerp me bezig, met name hoe semantische technieken als Linked Data bij (kunnen) dragen aan een transparantere, wendbaardere en uiteindelijk goedkopere manier om je IT in te richten.

Op LinkedIn vind je me hier.

 

Over jou

Als je tot hier gekomen bent, zul je vast interesse hebben. Aarzel niet om te reageren.

Ook als gastschrijvers ben je welkom; je profiel wordt dan op deze pagina geplaatst.